Hřejivě oranžové muffinky vás okouzlí nejen barvou, ale především vláčnou konzistencí a vůní skořice a hřebíčku. A to není všechno! Zakousněte se a užijte si nugátovou náplň.


Co potřebuju na 12 muffinů

  • 110 g másla
  • 210 g hladké špaldové mouky
  • 1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžičku mletého hřebíčku
  • 2 lžicky skořice
  • špetku muškátového oříšků
  • ½ tonka fazole (nemusí být)
  • 400 g dýňového pyré (viz tip)
  • 2 vejce
  • 190 g třtinového cukru
  • 90–100 g nugátové Mixitelly
  • 60 g lískových ořechů
  • 12 papírových košíčků na muffiny

Jak postupuju?

  1. Máslo rozpustím v malém kastrůlku a nechám ho vychladnout.
  2. Formu na muffiny vyložím papírovými košíčky.
  3. Začnu předehřívat troubu na 190 stupňů.
  4. Do jedné mísy vsypu mouku, prášek do pečiva, sůl a koření. Promíchám.
  5. Do další mísy dám dýňové pyré, vejce, cukr a máslo. Promíchám.
  6. Smíchám obě části těsta. Obě složky jen rychle promíchám, aby se spojily. Dlouhé vymíchávání by způsobilo, že by muffiny byly tuhé.
  7. Do každého košíčku dám 1 lžíci těsta. Poté dám lžičku Mixitelly, kterou zakryju další lžící těsta.
  8. Povrch muffinů posypu hrubě posekanými ořechy.
  9. Peču 22–25 minut. Propečenost muffinů vyzkouším vpichem špejlí. Pokud je špejle po vytažení suchá, muffiny jsou hotové.

TIP: Jak si připravit dýňové pyré?

Na 400 g dýňového pyré potřebuju cca 700g dýni Hokkaido (váha před očištěním). Dýni očistím, rozpůlím a vydlabu. Nakrájím ji na větší kusy. Pokrájenou dýni dám do hrnce a zaliju 85 ml vody. Vařím pod pokličkou na vyšší výkon sporáku cca 25 minut. Poté rozmixuju tyčovým mixérem.  

Doba přípravy
35 minut

Počet
12 muffinů

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od středy 11. října do 18. října můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý nákup na stránkách www.mixit.cz.