Mléčná rýžová kaše k snídani bývá u mých holčiček sázka na jistotu. Pokud patříte taky mezi milovníky mléčné rýže, tak zkuste se mnou tuto letní vychlazenou variantu s kokosem a čokoládou.

Rýži jsem nedoslazovala, sladkou chuť dodává strouhaný kokos. Cukr či jiné sladidlo můžete přidat podle vlastních preferencí. 


Co potřebuju?

  • 120 g rýže Arborio (mám od Menu Gold)
  • 1000 ml plnotučného mléka
  • 70 g strouhaného kokosu
  • špetku soli
  • 60 g 70% čokolády
  • 10 g kokosového oleje
  • na ozdobu | maliny a kakaové kokosové chipsy

Jak postupuju?

  1. Do většího hrnce naliju mléko, nasypu rýži (neproplachuju ji), strouhaný kokos a lehce osolím. Přivedu k varu a vařím 20 minut na polovinu výkonu sporáku. Občas promíchám.
  2. Uvařená rýže je měkká a stále dost tekutá, po vychladnutí kaše zhoustne.
  3. Kaši rozdělím do skleniček či mističek, nechám vychladnout a poté dám do lednice.
  4. V kastrůlku rozpustím čokoládu s kokosovým olejem. Horkou čokoládu naliju na vychlazenou rýži, čokoláda krásně zatuhne. Dozdobím malinami a kokosovými chipsy. 

Doba přípravy
30 minut + čas na vychlazení kaše

Množství 
4 porce po cca 300 g

Recept jsem připravila v milé barterové spolupráci s českou značkou Menu Gold