Úplně snadný recept, jehož přípravu sfouknete za 5 minut. Recept berte jako inspiraci a upravujte podle svých chutí – přidejte kapaty, cuketu, ricottu. 


Co potřebuju?

  • 300 g těstovin (já měla fosilii lunghi, krátké těstoviny jako penne či farfalle se vaří snáz)
  • větší hrst černých oliv
  • větší hrst cherry rajčat
  • pár posekaných sušených rajčat
  • hrst čerstvé bazalky
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 600 ml vývaru anebo vody
  • sůl
  • k podávání parmazán, burrata anebo mozzarella

Jak vařím?

  1. Všechny suroviny dám do hrnce a přivedu k varu.
  2. 1–2× promíchám. Vařím cca 10 minut – až jsou těstoviny al dente. Podávám s čerstvou bazalkou a parmazánem či jiným sýrem.

Doba přípravy
5 minut

Počet porcí 
3–4

Obměny
Krémovější verzi získáte, když vmícháte do těstovin ricottu