V jedné pohádce se říká, že tiramisu má přeci každý rád. A to oslík ze Shreka ještě neochutnal tohle malinové tiramisu, to by byl teprve nadšený. Pusťte se do něj nejen na Valentýna.
Co potřebuju na 3 skleničky?
- 100 ml espressa
- 1 vajíčko + 1 žloutek (vizte tip dole)
- 250 g mascarpone
- 60 g moučkového cukru
- 15 g lyofilizovaných malin
- 7 cukrářských piškotů
- 100 g čerstvých malin + 100 g malin na dokončení
- 2 lžíce holandského kakaa
Navíc na zdobení
Jak tiramisu připravuju?
- Připravím si kávu a nechám ji zchladnout.
- Vajíčko a žloutek dám do mísy, přidám cukr a v robotu s balónovou metlou anebo ručním šlehačem vyšlehám do světlé nadýchané pěny. Trvá to asi 10 minut.
- Mezitím nadrtím lyofilizované maliny.
- Ručně vmíchám studené mascarpone a nadrcené maliny.
- Do každé skleničky rozdělím 3–4 nalámané piškoty. Piškoty zakápnu polovinou kávy, přihodím pár malin a navrstvím 1–2 lžíce mascarpone.
- Celé ještě jednou zopakuju.
- Posypu kakaem a uložím do lednice. Zdobím čerstvými malinami a malinovými crunchies.
Tip: v receptech na klasické italské tiramisu najdete jen žloutky, tak i celá vejce. Mně chutná nejvíc varianta se žloutky odlehčená jedním bílkem.
Pokud se bojíte syrových vajec, ušlehejte vejce nad vodní lázní. Dávám pozor, aby se horká voda nedostala k vajíčkům. Teplota vajec by neměla překročit 60 stupňů, aby se nesrazily.
Doba přípravy
20 minut
Počet porcí
3
Variace
Stejně báječné bude tiramisu s čerstvými a lyofilizovanými jahodami
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od 7. února do 19. února můžete využít slevový kód na celý nákup na stránkách Mixit, stačí zadat BUCHTAVTROUBE.