V jedné pohádce se říká, že tiramisu má přeci každý rád. A to oslík ze Shreka ještě neochutnal tohle malinové tiramisu, to by byl teprve nadšený.  Pusťte se do něj nejen na Valentýna. 


Co potřebuju na 3 skleničky?

  • 100 ml espressa
  • 1 vajíčko + 1 žloutek (vizte tip dole)
  • 250 g mascarpone
  • 60 g moučkového cukru
  • 15 g lyofilizovaných malin
  • 7 cukrářských piškotů
  • 100 g čerstvých malin + 100 g malin na dokončení
  • 2 lžíce holandského kakaa

Navíc na zdobení


Jak tiramisu připravuju?

  1. Připravím si kávu a nechám ji zchladnout.
  2. Vajíčko a žloutek dám do mísy, přidám cukr a v robotu s balónovou metlou anebo ručním šlehačem vyšlehám do světlé nadýchané pěny. Trvá to asi 10 minut.
  3. Mezitím nadrtím lyofilizované maliny.
  4. Ručně vmíchám studené mascarpone a nadrcené maliny.
  5. Do každé skleničky rozdělím 3–4 nalámané piškoty. Piškoty zakápnu polovinou kávy, přihodím pár malin a navrstvím 1–2 lžíce mascarpone.
  6. Celé ještě jednou zopakuju.
  7. Posypu kakaem a uložím do lednice. Zdobím čerstvými malinami a malinovými crunchies.

Tip: v receptech na klasické italské tiramisu najdete jen žloutky, tak i celá vejce. Mně chutná nejvíc varianta se žloutky odlehčená jedním bílkem. 

Pokud se bojíte syrových vajec, ušlehejte vejce nad vodní lázní. Dávám pozor, aby se horká voda nedostala k vajíčkům.  Teplota vajec by neměla překročit 60 stupňů, aby se nesrazily.

Doba přípravy
20 minut

Počet porcí
3

Variace
Stejně báječné bude tiramisu s čerstvými a lyofilizovanými jahodami

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od 7. února do 19. února můžete využít slevový kód na celý nákup na stránkách Mixit, stačí zadat BUCHTAVTROUBE.