Myslím, že na tento recept vás nebudu muset moc přemlouvat. Lívance jsou dobrý nápad v pondělí, v úterý i v sobotu. A co teprve v neděli! Tyto jablečné lívance jsou laděné do podzimních tónů, které báječně ladí s karamelovým domácím pribiňákem. A víte, jak nejlépe chutnají? V posteli a ideálně, když vám je někdo připraví.
Co potřebuju na jablečné lívance?
- 2 menší jablka
- 1 hrnek jogurtu
- 2 vajíčka
- 1,5 hrnku hladké špaldové mouky (hrnek o objemu 250 ml)
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- olej na opékání lívanců
Co potřebuju na karamelový pribiňák?
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g tučného tvarohu (lze použít také odkapaný polotučný tvaroh)
- 2 vrchovaté lžíce Mixitelly Karamel – vanilka a kakao
- podle chuti moučkový cukr – nemusí být ale vůbec
Jak připravuju lívance?
- Jablka nastrouhám nahrubo. Strouhám je i se slupkou.
- K jablkům vyklepnu žloutky, bílky dám stranou. Přidám také jogurt, skořici, mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Vymíchám tužší těsto.
- Bílky ušlehám do pevného sněhu a opatrně je vmíchám do těsta.
- Opékám na troše oleje na pánvi. Lívance peču raději pomalu a obracím až je jedna strana zlatavá a těsto lehce propečené.
- Celkem jsem připravila 8 lívanců velkých jako dlaň.
Jak připravuju karamelový pribiňák?
- Smetanu ušlehám dotuha. Přidám tvaroh, promíchám.
- Vmíchám karamelovou Mixitellu. Podle chuti dosladím.
Kromě pribiňáku lívance podávám s ořechy a ovocem.
Recept vznikl ve spolupráci s Mixit. Do 20/10 platí slevový kód na celý nákup, stačí zadat LUCIE10.
Doba přípravy
20–30 minut
Počet porcí
cca 3 porce (8 lívanců)
Variace
Místo skořice dejte do lívanců vanilku anebo kardamom