Těstoviny – nejvíc vděčné a nejvíc rychlé jídlo. V tomto receptu je jen pár surovin, proto si pečlivě vybírejte jen ty kvalitní, abyste si skutečně pochutnali.

Co potřebuju?

  • 3 menší cukety (750 g celkem)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • různé sušené anebo čerstvé bylinky (oregáno, bazalka, tymián…)
  • hrst sušených rajčat naložených v oleji
  • 300 g těstovin
  • 200 g fety
  • kůra z jednoho chemický neošetřeného citrónu
  • 100 g slunečnicových semínek
  • olivový olej
  • sůl

Jak vařím?

1.
Zapnu si předehřívat troubu na 180 stupňů.

2.
Omytou cuketu nakrájím na 3–4 mm silné plátky a pokladu je na plech vyložený pečicím papírem, snažím se, aby se cukety moc nepřekrývaly.

3.
Zasypu různými bylinkami, na které mám chuť, přihodím i stroužky oloupaného česneku, lehce osolím a zakápnu tak 2 lžícemi olivového oleje.

4.
Peču asi 25 minut.

5.
V mezičase si pokrájím sušená rajčata nahrubo.

6.
Semínka slunečnice si zlehka nasucho opeču na pánvi.

7.
Uvařím si těstoviny v silně osolené vodě.

8.
Uvařené těstoviny sliju a hned promíchám se sušenými rajčaty, přidám pak i pečenou cuketu.

9.
Naservíruju na jednotlivé talíře a každou porci posypu opraženými semínky, rozdrobenou fetou a zastrouhám kůrou z citrónu.

10.
Případně už jen zakápnu olivovým olejem a podávám.

Doba přípravy
30 minut

Počet porcí
3–4

TIP
Zbylá porce vám skvěle poslouží jako oběd do krabičky