Možná to víte. Možná ne, ale já to na sebe prásknu. Nejsem úplně cukrářsky nejzdatnější. Takže i když se mi líbí různé halloweenské kreace, tak vím, že to prostě úplně není můj styl (čtěte schopnost :)). I tak jsem ale pro holky chtěla vymyslet halloweenský dezert, který je nadchne, já ho zvládnu vytvořit a bude to i zdravá svačinka. Co myslíte? Povedlo se mi to?

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.


Ingredience

Dokončení

  • 100 g vysokoprocentní čokolády 
  • 15 g másla
  • cukrářské oči

Postup

  1. Do nožového mixéru nasypu vločky, arašídovou Mixitellu, med a část mléka. Několika pulzy rozmixuju. Podle potřeby přiliju mléko.
  2. Jakmile je směs už lehce propojená, přisypu preclíky a znovu párkrát promixuju. Směs je poměrně tuhá, proto si možná budete potřebovat pomoct např. lžící.
  3. Pomocí navlhčených rukou vytvaruju kuličky. Velikost je na vás – já dělala kuličky o průměru kolem 3 cm a měla jsem jich 13. 
  4. Kuličky dám do lednice. 

Dokončení

  1. V menším kastrůlku rozehřeju čokoládu s máslem. 
  2. Kuličky v čokoládě obalím. Pokládám je na rovnou plochu. Znovu je dám na pár minut zatuhnout do lednice. 
  3. Zbylou čokoládu přendám do cukrářského sáčku nebo pevnějšího pytlíku. Pokud používám pytlík, tak ustřihnu špičku a zatuhlé koule ještě dozdobím čokoládou a pro halloweenský efekt doplním cukrářské oči. 
  4. Uchovávám v lednici.

Doba přípravy
30 minut + časy tuhnutí v lednici

Počet 
10–13 koulí

Recept je vegetariánský.