Možná to víte. Možná ne, ale já to na sebe prásknu. Nejsem úplně cukrářsky nejzdatnější. Takže i když se mi líbí různé halloweenské kreace, tak vím, že to prostě úplně není můj styl (čtěte schopnost :)). I tak jsem ale pro holky chtěla vymyslet halloweenský dezert, který je nadchne, já ho zvládnu vytvořit a bude to i zdravá svačinka. Co myslíte? Povedlo se mi to?
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.
Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.
Ingredience
- 100 g minutových vloček
- 50 g arašídové Mixitelly
- 30 g medu nebo javorového sirupu
- 60–70 ml mléka (ovesného nebo kravského)
- několik čokoládových preclíků – nemusí být, ale jsou v kuličkách boží
Dokončení
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 15 g másla
- cukrářské oči
Postup
- Do nožového mixéru nasypu vločky, arašídovou Mixitellu, med a část mléka. Několika pulzy rozmixuju. Podle potřeby přiliju mléko.
- Jakmile je směs už lehce propojená, přisypu preclíky a znovu párkrát promixuju. Směs je poměrně tuhá, proto si možná budete potřebovat pomoct např. lžící.
- Pomocí navlhčených rukou vytvaruju kuličky. Velikost je na vás – já dělala kuličky o průměru kolem 3 cm a měla jsem jich 13.
- Kuličky dám do lednice.
Dokončení
- V menším kastrůlku rozehřeju čokoládu s máslem.
- Kuličky v čokoládě obalím. Pokládám je na rovnou plochu. Znovu je dám na pár minut zatuhnout do lednice.
- Zbylou čokoládu přendám do cukrářského sáčku nebo pevnějšího pytlíku. Pokud používám pytlík, tak ustřihnu špičku a zatuhlé koule ještě dozdobím čokoládou a pro halloweenský efekt doplním cukrářské oči.
- Uchovávám v lednici.
Doba přípravy
30 minut + časy tuhnutí v lednici
Počet
10–13 koulí
Recept je vegetariánský.