Jen si to představte: hřejivě podzimní sladká snídaně v podobě dýňových vaflí s plněných nugátovým krémem? Dali byste si? 

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Neváhejte využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.

Dala jsem dohromady seznam svých největších oblíbenců. Najdete tam také přehled všech receptů, které jsem za poslední 2 roky pro Mixit vytvořila.


Ingredience

  • 20 g másla 
  • 250 g dýňového pyré | recept níže
  • 2 vejce
  • 80 ml plnotučného mléka (může být i rostlinné)
  • 20 g třtinového cukru (1 lžíce)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 60 g minutových ovesných vloček
  • 75 g hladké (špaldové) mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2–3 lžíce nugátové Mixitelly

K podávání


Postup

  1. Máslo rozpustím v malém kastrůlku. 
  2. Začnu si také rozhřívat vaflovač. 
  3. Ve větší míse metlou smíchám všechny suroviny kromě Mixitelly. 
  4. Do rozpáleného vaflovače dám menší naběračku těsta, doprostřed přidám lžičku Mixitelly, kterou zakryju dalším těstem. 
  5. Zavřu a peču dozlatova. Lepší, než sledovat barevný signál na vaflovači, je otevírat vaflovač až ve chvíli, kdy z něj nevychází pára. 
  6. Podávám s jogurtem nebo tvarohem a lískovými ořechy, které jsem opražila nasucho na pánvi. 

Doba přípravy
20 minut

Počet vaflí
6–7

Recept je vegetariánský.

Co dělat, když nemáte vaflovač?

Z těsta připravíte skvělé lívance. Doporučuju těsto dávkovat na rozpálenou pánev a poté péct raději na nižší teplotu. 

Jak na dýňové pyré?

Na 700 g dýňového pyré potřebuju 1 kg dýně Hokkaido (váha před očištěním). Dýni očistím, rozpůlím a vydlabu. Nakrájím ji na větší kusy. Pokrájenou dýni dám do hrnce a zaliju 150 ml vody. Vařím pod pokličkou na vyšší výkon sporáku cca 25 minut. Poté rozmixuju tyčovým mixérem. Dýňové pyré si můžete i zamrazit do zásoby.