Co v Neobyčejných snídaních najdete?

Na 90 snídaňových receptů pro každou příležitost. Jde o neobyčejné recepty z obyčejných surovin, které máte doma. Kuchařka je převážně vegetariánská. Samozřejmě tu je inspiraci na veganské, bezlepkové a bezlaktózové snídaně. 

Jak je kuchařka členěna?

Kuchařka je dělena do 10 hlavních a 5 doplňkových kapitol. Najdete tu recepty pro dny, kdy nestíháte ⏰, kdy se chcete zahřát 🔥, kdy máte chuť na slané 🍳, na sladké 🥞, na něco křupavého 🥣 i na něco speciálního🥂. Z doplňkových kapitol se můžete těšit na kváskové minimum, recepty na různé snídaňové kaše nebo variace na tvarohové pomazánky

Proč ještě je kuchařka neobyčejná?

🔍 Ikony, díky kterým se rychle zorientujete

Sama mám doma hodně (jakože hodně) kuchařek. I proto jsem moc dobře věděla, co chci, aby v mých kuchařkách bylo a nebylo. Nesnáším, když nevím, jak velkou nádobu na pečení mám použít. Může mě trefit šlak, když zjistím, že jsem s přípravou receptu měla začít dva dny nazpět. Nic takového se s Neobyčejnou nestane. 

Orientace v čase nikdy nebyla snazší

V kuchařce jsou převážně snadné recepty, ale je tam i pár mých srdcovek, které si zaslouží větší a delší péči. K těmto receptům jsem vymyslela časovou osu. Věřím, že si tenhle detail zamilujete jako já. 

📝 Pořádek dělá přátele

Dbám na to, aby všechny suroviny byly uvedeny v pořadí, v jakém je budete používat. Drobný detail, který skutečně usnadňuje vaření. 

🗑️ Neplýtvat nikdy nebylo pohodlnější

Nesnáším plýtvání. U řady receptů najdete doporučení, jak recept obměňovat dle sezony nebo zásob ve špajzu. Speciální pozornost si zaslouží Záchranné snídaně, kde ukazuju, jak vykouzlit skvělé snídaně ze zbylých kaší, přebytečného kvásku nebo okoralého chleba. 

🧠 Nebudou jen recepty!

Chtěla jsem, aby Snídaně nebyly jen o receptech, proto jsem si na pomoc přizvala báječnou nutriční terapeutku Andreu Mokrejšovou, která Snídaně doplnila o kapitolu věnovanou snídaňovým mýtům a přidala několik nutričních rad. 

🗒️ Rejstřík, který budete milovat

Možná už ho znáte a milujete z mé první kuchařky. Při jeho tvorbě jsem sice měla chuť vyskočit z okna, ale jeho praktičnost mi to vynahrazuje, proto i ve Snídaních bude.