Tento recept vám bude povědomý. Je to totiž můj oblíbený recept na jogurtové muffiny nebo cupcakes, které ráda obměňuju. Někdy do těsta vmíchám nasekanou čokoládu, někdy nakrájené ovoce, jindy udělám pořádnou tvarohovou čepici a z muffinů jsou hned lákavé cupcakes, které se hodí třeba na Den dětí.

Ingredience na 8–12 cupcakes

Na recept používám hrnek o objemu 250 ml

Jogurtové muffiny

  • ¾ hrnku bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • ½ hrnku rostlinného oleje 
  • 2 vejce
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku minutových ovesných vloček
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 8–12 celých lyofilizovaných jahod (vybrala jsem je z Májového ovoce)

+ formy na muffiny a papírové košíčky nebo silikonové formy

Růžový krém

  • 30 g lyofilizovaného ovoce z Májového ovoce (vybírám růžové a červené plody)
  • 500 g tvarohu v alobalu
  • 150 g žervé
  • moučkový cukr podle chuti (já dala 40 g)

Ozdoba

  • Mixies, lyofilizované ovoce a jahody

Postup

Jogurtové muffiny

  1. Všechny suroviny vyndám z lednice hodinu před tím, než se pustím do přípravy těsta. 
  2. Pokud používám formu na muffiny, tak ji vyložím papírovými košíčky. Já tentokrát použila silikonové formy ve tvaru zvířátek.
  3. Začnu předehřívat troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev).
  4. Do větší mísy odměřím jogurt, olej, vejce a cukr. Metlou promíchám. 
  5. Přisypu vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl. Vymíchám hladké těsto. Není třeba míchat dlouho, výsledné těsto by pak bylo tuhé. 
  6. Těsto rozdělím do jednotlivých formiček. 
  7. Do každé formičky vmáčknu lyofilizovanou jahodu. Jahodu zakryju těstem. 
  8. Vložím do trouby a peču 20–25 minut. Před vytažením z trouby vyzkouším propečenost špejlí. Pokud z muffinu vytáhnu špejli suchou, mám upečeno. 
  9. Nechám vychladnout. 

Růžový krém

  1. Do nožového mixéru nasypu lyofilizované ovoce. Vybírám ovoce, které je růžové a červené jako jsou jahody a dračí ovoce. Rozmixuju najemno.
  2. Do mixéru přidám žervé, tvaroh a cukr. Znovu společně promixuju. Výsledný krém je hutný a silně růžový.
  3. Lžící nebo zdobičkou nanesu na jednotlivé muffiny.
  4. Dozdobím dalším lyofilizovaným ovocem (krásně vypadají lyofilizované fíky) a gumovými Mixies. 
  5. Rovnou podávám. Nesnězené cupcakes uložím do lednice.

Počet cupcakes 
8–12

Doba přípravy 
40 minut

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit.

Od čtvrtka 23. do čtvrtka 30. 5. (23:59) můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý sortiment, a to včetně již zlevněných produktů. Kód lze také kombinovat s množstevní slevou.