Naprosto snadná pomazánka, kterou si zamilujete pro její přípravu, svěží barvu i univerzální použití. Bude jí to slušet nejen na chlebu, ale já ji mám moc ráda i jako dip k pečené zelenině/masu nebo ji smíchám s těstovinami místo pesta.
Ingredience
- 250 g mraženého hrášku
- 150 g žervé (může být i domácí | recept najdete v Neobyčejné kuchařce)
- hrst čerstvé bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ citronu
- sůl
Postup
- Hrášek hodím do vroucí vody. Stačí 2 minuty a pak jej hned zchladím ve studené (ideálně ledové) vodě. Nechám jej v sítku okapat.
- Do vozového mixéru přesypu hrášek a všechny ostatní suroviny.
- Rozmixuju dohladka.
- Podávám na chlebu, topince nebo jako dip k pečené zelenině či masu. Pomazánka funguje skvěle i jako pesto vmíchané do těstovin.
Doba přípravy
10 minut
Množství
cca 400 g
Pomazánka je vegetariánská a bezlepková.