Naprosto snadná pomazánka, kterou si zamilujete pro její přípravu, svěží barvu i univerzální použití. Bude jí to slušet nejen na chlebu, ale já ji mám moc ráda i jako dip k pečené zelenině/masu nebo ji smíchám s těstovinami místo pesta. 


Ingredience 

  • 250 g mraženého hrášku
  • 150 g žervé (může být i domácí | recept najdete v Neobyčejné kuchařce)
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl

Postup

  1. Hrášek hodím do vroucí vody. Stačí 2 minuty a pak jej hned zchladím ve studené (ideálně ledové) vodě. Nechám jej v sítku okapat.
  2. Do vozového mixéru přesypu hrášek a všechny ostatní suroviny. 
  3. Rozmixuju dohladka. 
  4. Podávám na chlebu, topince nebo jako dip k pečené zelenině či masu. Pomazánka funguje skvěle i jako pesto vmíchané do těstovin. 

Doba přípravy
10 minut

Množství
cca 400 g

Pomazánka je vegetariánská a bezlepková.