Možná k vám doputoval recept na „marry me chicken“. Sušená rajčata, smetana, bylinky, parmazán. To nemůže být špatné! Já jen místo kuřecího masa sáhla po cizrně a vytvořila tak skvělý vegetariánský recept. Budete se oblizovat, slibuju. 

Jídlo je vegetariánské a bez lepku.


Ingredience

  • 2 lžíce oleje (může být olej, ve kterém byla naložena rajčata)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
  • 400 g vařené cizrny (cca 170 g v suchém stavu)
  • 150 ml horkého zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50–70 g parmazánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl podle potřeby
  • k podávání | jasmínová rýže nebo oblíbené těstoviny

Rozhodně také vyzkoušejte cizrnu na paprice.


Postup

  1. Do pánve vliju rozehřát olej. 
  2. Cibuli nakrájím na menší kostičky, vhodím restovat do pánvi. 
  3. Mezitím nakrájím česnek na plátky. Přidám k cibuli. Restuju na ¾ výkonu sporáku cca 5 minut, než je cibulka zlatavá. 
  4. Přisypu tymián, nahrubo pokrájená sušená rajčata a přisypu i cizrnu. 
  5. Zaliju vývarem a smetanou. Vařím na ¾ výkonu sporáku 10 minut. Občas promíchám. 
  6. Po 10 minutách vmíchám najemno nastrouhaný parmazán a natrhanou bazalku. 
  7. Podávám s rýží nebo těstovinami. 

Doba přípravy
25–30 minut

Počet porcí 

Velikost pánve
26–28 cm