Hřejivě oranžové muffinky vás okouzlí nejen barvou, ale především vláčnou konzistencí a vůní skořice a hřebíčku. A to není všechno! Zakousněte se a užijte si nugátovou náplň.
Co potřebuju na 12 muffinů
- 110 g másla
- 210 g hladké špaldové mouky
- 1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva
- špetku soli
- 1 lžičku mletého hřebíčku
- 2 lžicky skořice
- špetku muškátového oříšků
- ½ tonka fazole (nemusí být)
- 400 g dýňového pyré (viz tip)
- 2 vejce
- 190 g třtinového cukru
- 90–100 g nugátové Mixitelly
- 60 g lískových ořechů
- 12 papírových košíčků na muffiny
Jak postupuju?
- Máslo rozpustím v malém kastrůlku a nechám ho vychladnout.
- Formu na muffiny vyložím papírovými košíčky.
- Začnu předehřívat troubu na 190 stupňů.
- Do jedné mísy vsypu mouku, prášek do pečiva, sůl a koření. Promíchám.
- Do další mísy dám dýňové pyré, vejce, cukr a máslo. Promíchám.
- Smíchám obě části těsta. Obě složky jen rychle promíchám, aby se spojily. Dlouhé vymíchávání by způsobilo, že by muffiny byly tuhé.
- Do každého košíčku dám 1 lžíci těsta. Poté dám lžičku Mixitelly, kterou zakryju další lžící těsta.
- Povrch muffinů posypu hrubě posekanými ořechy.
- Peču 22–25 minut. Propečenost muffinů vyzkouším vpichem špejlí. Pokud je špejle po vytažení suchá, muffiny jsou hotové.
TIP: Jak si připravit dýňové pyré?
Na 400 g dýňového pyré potřebuju cca 700g dýni Hokkaido (váha před očištěním). Dýni očistím, rozpůlím a vydlabu. Nakrájím ji na větší kusy. Pokrájenou dýni dám do hrnce a zaliju 85 ml vody. Vařím pod pokličkou na vyšší výkon sporáku cca 25 minut. Poté rozmixuju tyčovým mixérem.
Doba přípravy
35 minut
Počet
12 muffinů
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit. Od středy 11. října do 18. října můžete využít slevový kód BUCHTAVTROUBE na celý nákup na stránkách www.mixit.cz.