Suverénně jedna z našich nejčastějších snídaní. A taky jeden z nejjednodušších receptů, o čem svědčí i fakt, že si recept pamatuje i můj (v kuchyni značně levý /psst 🤫/) manžel. 

Velkou výhodou receptu také je, že jsou vhodné pro nejmenší děti – od 6 měsíců (po zavedení alergenů). Lívance se dětem dobře drží a příjemně „kousají“. Pokud vám po snídani nějaký lívanec zbyde, máte bezva svačinu.

A chutnají samozřejmě i dospělým 👋.


Co potřebuju na 8–10 lívanců?

  • 2 velmi zralé banány
  • 2 vejce
  • 6 lžic ovesných vloček
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžící oleje (používám řepkový)

K podávání | oříškové máslo, tvaroh/jogurt, čerstvé ovoce


Jak postupuju?

  1. Všechny suroviny kromě oleje dám do nožového mixéru a rozmixuju vše dohladka.
  2. Na pánvi rozehřeju olej a vliju malou naběračku těsta. Opekám z obou stran. Doporučuju péct spíš na nižší teplotu, aby těsto zpevnilo, než budete lívanec otáčet.
  3. Podávám s oříškovým máslem, tvarohem/jogurtem a čerstvým ovocem.

Co ráda přidávám do těsta navíc?

  • skořici a rozinky
  • borůvky
  • kousky čokolády

Doba přípravy
5 minut + 15 minut opékání

Počet lívanců 
8–10