Suverénně jedna z našich nejčastějších snídaní. A taky jeden z nejjednodušších receptů, o čem svědčí i fakt, že si recept pamatuje i můj (v kuchyni značně levý /psst 🤫/) manžel.
Velkou výhodou receptu také je, že jsou vhodné pro nejmenší děti – od 6 měsíců (po zavedení alergenů). Lívance se dětem dobře drží a příjemně „kousají“. Pokud vám po snídani nějaký lívanec zbyde, máte bezva svačinu.
A chutnají samozřejmě i dospělým 👋.
Co potřebuju na 8–10 lívanců?
- 2 velmi zralé banány
- 2 vejce
- 6 lžic ovesných vloček
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 lžící oleje (používám řepkový)
K podávání | oříškové máslo, tvaroh/jogurt, čerstvé ovoce
Jak postupuju?
- Všechny suroviny kromě oleje dám do nožového mixéru a rozmixuju vše dohladka.
- Na pánvi rozehřeju olej a vliju malou naběračku těsta. Opekám z obou stran. Doporučuju péct spíš na nižší teplotu, aby těsto zpevnilo, než budete lívanec otáčet.
- Podávám s oříškovým máslem, tvarohem/jogurtem a čerstvým ovocem.
Co ráda přidávám do těsta navíc?
- skořici a rozinky
- borůvky
- kousky čokolády
Doba přípravy
5 minut + 15 minut opékání
Počet lívanců
8–10