Vysoce variabilní recept z jednoho plechu. Péct můžete mnoho druhů zeleniny – batáty, dýni, řepu, květák, rajčata… Záleží na vašich chutích, zásobách i sezóně.
Co potřebuju?
Pečená zelenina
- 3 mrkve
- 700–800 g brambor
- 1 červenou papriku
- 1 malou cuketu
- 200 g halloumi
- k podávání | tvaroh/jogurt a jarní cibulka
Balzamikový dresink
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce tamari nebo kvalitní sójové omáčky
- 1/2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce medu
- 3 stroužky nahrubo nasekaného česneku
Jak postupuju?
- Zeleninu očistím a nakrájím – mrkev a brambory na tenčí plátky. Papriku a cuketu na větší kousky. Vše dám do velké mísy.
- Přidám k zelenině. Halloumi nakrájím na kostky.
- Začnu předehřívat troubu na 200 stupňů.
- Připravím dresink: všechny suroviny odměřím do větší uzavíratelné nádoby a důkladně proklepu.
- Dresink vliju k nakrájené zelenině a rukou promíchám.
- Zeleninu rozprostřu na velký plech.
- Peču cca 40–45 minut, občas promíchám.
- Na posledních 5 minut přepnu na zapékání pod grilem.
- Podávám s tvarohem ochuceným pokrájenou jarní cibulkou.
Počet porcí
4
Doba přípravy
15 minut
Pečení
45 minut
Dobrý den, moc děkuju za recept. Je to tak moc dobrý, skvěle se zpracuje unavená zelenina, variabilní něměla jsem med, tak jsem tam dala javorový sirup, zbyla mi rýže tak byla jako příloha a kimchi jako salát. Naprosto dokonalý jednoduchý a přitom geniální recept :-).
Děkuju, Vaše úpravy zní naprosto skvěle :).