Úplně snadný recept, jehož přípravu sfouknete za 5 minut. Recept berte jako inspiraci a upravujte podle svých chutí – přidejte kapaty, cuketu, ricottu.
Co potřebuju?
- 300 g těstovin (já měla fosilii lunghi, krátké těstoviny jako penne či farfalle se vaří snáz)
- větší hrst černých oliv
- větší hrst cherry rajčat
- pár posekaných sušených rajčat
- hrst čerstvé bazalky
- 400 g konzervovaných rajčat
- 600 ml vývaru anebo vody
- sůl
- k podávání parmazán, burrata anebo mozzarella
Jak vařím?
- Všechny suroviny dám do hrnce a přivedu k varu.
- 1–2× promíchám. Vařím cca 10 minut – až jsou těstoviny al dente. Podávám s čerstvou bazalkou a parmazánem či jiným sýrem.
Doba přípravy
5 minut
Počet porcí
3–4
Obměny
Krémovější verzi získáte, když vmícháte do těstovin ricottu