Jakmile si jednou připravíte domácí probiňáček, ten kupovaný už si do košíku nehodíte. Nejen že je chuťově násobně lepší, ale polepšíte si i cenově. Zároveň máte možnost korigovat množství cukru a vymýšlet si příchutě.
Základní recept: 130 Kč/kg
Co potřebuju?
Základní recept
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g odkapaného (polo)tučného tvarohu
Jak postupuju?
- Smetanu vyšlehám dotuha. Je lepší použít smetanu z lednice a mít i studenou mísu.
- Vmíchám tvaroh a ochutím – mrkněte dolů na mé nejmilejší variace.
Nejlepší je jen tak na lžičku, k teplým loupákům, k ranním lívancům či palačinkám. Ráda ho dávám i dětem do znovuplnitelných kapsiček.
Moje oblíbené příchutě
Vanilkový
- 1 lžíce moučkového cukru
- semínka z půlky vanilkového lusku
Kakaový
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1–2 lžíce holandského kakaa
„Nutella“
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce lískooříškového másla
Karamelový
- 2 lžíce karamelové Mixitelly
Stracciatella
- 50 g nastrouhané tmavé čokolády
Váha
Cca 450 g výsledného pribináčku
Náklady
25 Kč / 250 g tvarohu, 30 Kč / 250 ml smetany ke šlehání
Doba přípravy
10 minut