Nejsnažší banánový chlebíček, jaký jsem kdy upekla. Potřebujete jen opravdu zralé banány, dobré ořechy a skvělý chlebíček je na světě. Nebojte se, že v receptu chybí cukr, díky zralým banánům není třeba. Ani absence tuku není na škodu, chlebíček je dokonale vláčný.

Můj tip: druhý den chlebíček opečte na pánvi a potřete ho štědrou vrstvou čokoládového krému od Mixit. Budete hodně spoko.


Co potřebuju?

  • 5 větších zralých banánů
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice
  • semínka z 1/2 vanilkového lusku
  • 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • velká hrst vlašských ořechů – používám tyto od Mixit

Jak peču?

  1. Zapnu předehřívat troubu na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložím pečicím papírem.
  2. Banány oloupu a rozmačkám v míse vidličkou anebo mačkadlem na brambory.
  3. Přidám vajíčko, skořici a vanilku. Promíchám.
  4. Vsypu mouku, prášek do pečiva a sůl. Vymíchám hladké těsto a vsypu ořechy, ještě jednou promíchám.
  5. Těsto vliju do chlebíčkové formy a peču cca 60 minut.
  6. Propečenost chlebíčku vyzkouším špejlí.

Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit.

Doba přípravy
15 minut

Pečení
cca 60 minut při 180 stupňů

Obměny
Místo vlašáků vsypejte lískové ořechy anebo mandle