Nejsnažší banánový chlebíček, jaký jsem kdy upekla. Potřebujete jen opravdu zralé banány, dobré ořechy a skvělý chlebíček je na světě. Nebojte se, že v receptu chybí cukr, díky zralým banánům není třeba. Ani absence tuku není na škodu, chlebíček je dokonale vláčný.
Můj tip: druhý den chlebíček opečte na pánvi a potřete ho štědrou vrstvou čokoládového krému od Mixit. Budete hodně spoko.
Co potřebuju?
- 5 větších zralých banánů
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- semínka z 1/2 vanilkového lusku
- 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- velká hrst vlašských ořechů – používám tyto od Mixit
Jak peču?
- Zapnu předehřívat troubu na 180 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložím pečicím papírem.
- Banány oloupu a rozmačkám v míse vidličkou anebo mačkadlem na brambory.
- Přidám vajíčko, skořici a vanilku. Promíchám.
- Vsypu mouku, prášek do pečiva a sůl. Vymíchám hladké těsto a vsypu ořechy, ještě jednou promíchám.
- Těsto vliju do chlebíčkové formy a peču cca 60 minut.
- Propečenost chlebíčku vyzkouším špejlí.
Recept jsem připravila v milé spolupráci s Mixit.
Doba přípravy
15 minut
Pečení
cca 60 minut při 180 stupňů
Obměny
Místo vlašáků vsypejte lískové ořechy anebo mandle