Možná vás už ovesná kaše nudí. Zkuste proto ovesné vločky upéct, je to snadné a potřebujte jen pár surovin a výsledek bude báječný. Na receptu mne baví, že si jej mohu připravit už večer a ráno už jen zapnu troubu a za pár minut je teplá snídaně na stole.


Co potřebuju?

K odměřování používám hrnek o objemu 250 ml

  • 1 zralý banán
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1,5 hrnku mléka (já dala plnotučné)
  • 1 velká lžíce lískooříškové Mixitelly
  • 1 lžička skořice
  • hrst oříšků – já mám ráda tento mix
  • 3 švestky/blumy

Jak peču?

  1. Banán rozmačkám, promíchám s vločkami, skořicí, mlékem a oříškovým máslem. Vše připravuju rovnou v zapékací misce.
  2. Pokladu polovinami švestek a posypu lehce nadrcenými oříšky.
  3. Peču na 180 stupňů v předehřáté troubě 20 minut, získám tak krásnou krémovou konzistenci, anebo až 40 minut, kdy výsledná konzistence je pevná a po vychladnutí se dají pečené vločky nakrájet a vzít si je třeba k svačině.
  4. Vše si můžete připravit večer a upéct až ráno, abyste si mohli přispat.

Recept vznikl ve spolupráci s Mixit.

Doba přípravy
10 min.

Pečení
20–40 minut na 180 stupňů

Forma na pečení
Používám tuto formu. Na uvedené množství potřebujete formu o velikosti 0,6 l