Myslím, že na tento recept vás nebudu muset moc přemlouvat. Lívance jsou dobrý nápad v pondělí, v úterý i v sobotu. A co teprve v neděli! Tyto jablečné lívance jsou laděné do podzimních tónů, které báječně ladí s karamelovým domácím pribiňákem. A víte, jak nejlépe chutnají? V posteli a ideálně, když vám je někdo připraví.


Co potřebuju na jablečné lívance?

  • 2 menší jablka
  • 1 hrnek jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 1,5 hrnku hladké špaldové mouky (hrnek o objemu 250 ml)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej na opékání lívanců

Co potřebuju na karamelový pribiňák?

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tučného tvarohu (lze použít také odkapaný polotučný tvaroh)
  • 2 vrchovaté lžíce Mixitelly Karamel – vanilka a kakao
  • podle chuti moučkový cukr – nemusí být ale vůbec

Jak připravuju lívance?

  1. Jablka nastrouhám nahrubo. Strouhám je i se slupkou.
  2. K jablkům vyklepnu žloutky, bílky dám stranou. Přidám také jogurt, skořici, mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  3. Vymíchám tužší těsto. 
  4. Bílky ušlehám do pevného sněhu a opatrně je vmíchám do těsta.
  5. Opékám na troše oleje na pánvi. Lívance peču raději pomalu a obracím až je jedna strana zlatavá a těsto lehce propečené.
  6. Celkem jsem připravila 8 lívanců velkých jako dlaň.

Jak připravuju karamelový pribiňák?

  1. Smetanu ušlehám dotuha. Přidám tvaroh, promíchám. 
  2. Vmíchám karamelovou Mixitellu. Podle chuti dosladím. 

Kromě pribiňáku lívance podávám s ořechy a ovocem.

Recept vznikl ve spolupráci s Mixit. Do 20/10 platí slevový kód na celý nákup, stačí zadat LUCIE10.

Doba přípravy
20–30 minut

Počet porcí
cca 3 porce (8 lívanců)

Variace
Místo skořice dejte do lívanců vanilku anebo kardamom