S kefírem peču moc ráda – dodává moučníkům vláčnost a „mokrost“. Suché buchty stejně nikdo nejí. Na tomhle chlebíčku kromě jednoduché přípravy oceníte i příjemnou kokosovou chuť a zmiňovanou vláčnost díky použití kefíru.


Co potřebuju?

  • 300 ml kefiru
  • 2 vejce
  • 75 ml kokosového oleje (rozehřátého a lehce zchladlého)
  • 100 g třtinového cukru 
  • 50 g dobrého strouhaného kokosu
  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžíce kvalitního kakaa

Dokončení

  • 60 g 85% čokolády 
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • hrst kokosových plátků
  • lyofilizované maliny, čerstvé borůvky

Jak peču?

1.
Tenhle recept je rychlovka, takže si začnu rovnou předehřívat troubu na 175 stupňů.

2.
V jedné míse rozmíchám mokré ingredience – kefír, vajíčko a kokosový olej).

3.
V druhé promíchám ty suché – cukr, kokos, mouku, prášek do pečiva, špetku soli.

4.
Obě části těsta smíchám. Stačí jen metlou, není třeba šlehat.

5.
2/3 těsta vliju do pečicím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček.

6.
Ve zbylém těstě rozmíchám kakao a vliju jej také do formy.

7.
Peču asi 50 minut při 175 stupních. Propečenost chlebíčku ověřím špejlí. Pokud je suchá, chlebíček může frčet chladnout na mřížku.

8.
Na polevu si rozpustím kokosový olej a čokoládu. Přeliju jí vychladlý chlebíček. Zdobím lyofilizovanými malinami, kokosovými plátky a borůvkami.

Doba přípravy
15–20 minut

Pečení
50 minut při 175 stupních

Forma na pečení
Na biskupský chlebíček o velikosti cca 25 cm