Pomazánky jsou vděčnou formou večeře anebo svačiny. Ráda zkouším nové způsoby přípravy než jsou jen klasická vajíčková anebo rybičková. Ráda do pomazánek používám tvaroh, protože mám pak jistotu, že jsou plné bílkovin a ne jen tuku, což bývá občas u pomazánek problém. A spálené papriky dodávají tvarohu na plnosti a hloubce. Zkuste!

A pokud vás tvaroh nudí, sáhněte třeba po dvou verzích čočkové pomazánky – tady a tady.


Co potřebuju?

  • 2 červené kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g tvarohu v alobalu
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl

Jak vařím?

1.
Spálím papriky. Já je nejraději peču v troubě pod grilem. Troubu rozpálím na 250 stupňů a vložím do ní papriky na plechu s pečicím papírem. Trvá to skoro 30 min. Občas papriky otočím, na posledních 5 minut přihodím i neoloupaný česnek. Potřebuju získat spálené černé papriky.

2.
Papriky opatrně přendám do sáčku a nechám je tam zapařit a vychladnout.

3.
Papriky rukou roztrhnu, vyškrábnu semínka, odstraním bubáka a stáhnu slupku. Jde to snadno.

4.
Papriky dám do ručního mixéru, přihodím oloupaný česnek, tvaroh, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce zakysané smetany a osolím.

5.
Rozmixuju dohladka a případně ještě dosolím.

Doba přípravy
30 minut pečení paprik + 15 minut příprava

Počet porcí
4

Obměna
Nebojte se společně s paprikami rozmixovat oblíbené bylinky anebo třeba sušená rajčata