Hrášek a máta? Jde to dohromady? Jde! A to fakt dobře! Myslím, že tato kombinace je běžná v Anglii, kde se pak podává k jehněčímu. Mne baví tato zelená dvojka pro svojí svěžest a i pro svojí barvu mi přináší jaro na talíř.


Co potřebuju?

  • 250 g čerstvého anebo mraženého hrášku
  • 100 g žervé
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva asi z půlky citrónu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • čerstvá máta (asi 10 lístků)
  • sůl, pepř

Jak pomazánku připravuju?

1.
Pokud mám mražený hrášek, tak jej hodím na půl minuty do vroucí vody, rychle pak zchladím, aby si zachoval barvu a nechám důkladně okapat.

2.
Do hlubší misky dám jemně posekaný česnek, pokrájenou mátu, žervé, citrón, olivový olej a hrášek. Osolím a opepřím.

3.
Tyčovým mixérem rozmixuju do požadované konzistence, mne víc baví hrubší textura. Ochutnám a případně doladím solí, citrónem i mátou.

4.
Podávám na kváskovém chlebu třeba s opečenými semínky slunečnice.

Doba přípravy
do 15 minut

Počet porcí
4