Hrášek a máta? Jde to dohromady? Jde! A to fakt dobře! Myslím, že tato kombinace je běžná v Anglii, kde se pak podává k jehněčímu. Mne baví tato zelená dvojka pro svojí svěžest a i pro svojí barvu mi přináší jaro na talíř.
Co potřebuju?
- 250 g čerstvého anebo mraženého hrášku
- 100 g žervé
- 1 stroužek česneku
- šťáva asi z půlky citrónu
- 3 lžíce olivového oleje
- čerstvá máta (asi 10 lístků)
- sůl, pepř
Jak pomazánku připravuju?
1.
Pokud mám mražený hrášek, tak jej hodím na půl minuty do vroucí vody, rychle pak zchladím, aby si zachoval barvu a nechám důkladně okapat.
2.
Do hlubší misky dám jemně posekaný česnek, pokrájenou mátu, žervé, citrón, olivový olej a hrášek. Osolím a opepřím.
3.
Tyčovým mixérem rozmixuju do požadované konzistence, mne víc baví hrubší textura. Ochutnám a případně doladím solí, citrónem i mátou.
4.
Podávám na kváskovém chlebu třeba s opečenými semínky slunečnice.
Doba přípravy
do 15 minut
Počet porcí
4