Tohle vám bude chutnat! A hlavně vás to bude bavit vařit. Většinu jídla jsem zvládla připravit jednou rukou, protože druhou jsem držela Františku. A i tak jsem měla vše připraveno do pár minut. A možná proto, že jsem s přípravou nestrávila mládí, Anežka zblajzla celý talíř. Někdy mám pocit, že čím míň se snažím, tím větší mám úspěch.

Obrovskou inspirací pro tento recept mi byla Sadia z blogu Pick Up Limes.


Co potřebuju?

  • 1 cibule
  • 5–6 stroužků česneku
  • malý kousek chilli papričky bez semínek
  • rostlinný olej
  • 400 g těstovin (já měla farfalle)
  • 400 g kokosového mléka (1 plechovka)
  • 400 g žampionů (skvělé budou i jiné houby jako je hlíva či hnědé žampiony)
  • 1 lžíce tamari anebo kvalitní sójové omáčky
  • 1 lžička sladké papriky
  • hrst sušených rajčat (mohou být i v oleji)
  • 2 kostky zeleninového bujónu (já sáhla po bio z DM)
  • sůl, pepř podle chuti
  • 125 g čerstvého baby špenátu

Jak vařím?

1.
Tohle je jedna velká rychlovka. Cibuli, česnek a chilli nakrájím najemno. Vše osmahnu ve velkém hrnci na cca 2 lžících oleje dozlatova, stačí 5 minut. Poté přiliju asi 50 ml vody a nechám ji lehce odvařit. Na chvíli stáhnu z plotny.

2.
Žampiony nakrájím na velké kousky, rajčata nahrubo. Společně s ostatními surovinami kromě špenátu je naházím do hrnce. Osobně solím a pepřím až na konec. Tady za mne nebyla sůl vůbec třeba.

3.
Zaliju asi 600 ml vody (1 a půl plechovky od kokosového mléka). Promíchám.

4.
Vařím do změknutí těstovin pod poklicí. Mně to trvalo 13 minut. Vypnu plotnu a vmíchám špenát. Hotovo!

Doba přípravy
do 15 minut + do 20 minut vaření

Počet porcí
4 řádné porce

Dejte pozor
Vybírejte jen takové kokosové mléko, které obsahuje jen kokosovou dužinu a vodu