Tohle vám bude chutnat! A hlavně vás to bude bavit vařit. Většinu jídla jsem zvládla připravit jednou rukou, protože druhou jsem držela Františku. A i tak jsem měla vše připraveno do pár minut. A možná proto, že jsem s přípravou nestrávila mládí, Anežka zblajzla celý talíř. Někdy mám pocit, že čím míň se snažím, tím větší mám úspěch.
Obrovskou inspirací pro tento recept mi byla Sadia z blogu Pick Up Limes.
Co potřebuju?
- 1 cibule
- 5–6 stroužků česneku
- malý kousek chilli papričky bez semínek
- rostlinný olej
- 400 g těstovin (já měla farfalle)
- 400 g kokosového mléka (1 plechovka)
- 400 g žampionů (skvělé budou i jiné houby jako je hlíva či hnědé žampiony)
- 1 lžíce tamari anebo kvalitní sójové omáčky
- 1 lžička sladké papriky
- hrst sušených rajčat (mohou být i v oleji)
- 2 kostky zeleninového bujónu (já sáhla po bio z DM)
- sůl, pepř podle chuti
- 125 g čerstvého baby špenátu
Jak vařím?
1.
Tohle je jedna velká rychlovka. Cibuli, česnek a chilli nakrájím najemno. Vše osmahnu ve velkém hrnci na cca 2 lžících oleje dozlatova, stačí 5 minut. Poté přiliju asi 50 ml vody a nechám ji lehce odvařit. Na chvíli stáhnu z plotny.
2.
Žampiony nakrájím na velké kousky, rajčata nahrubo. Společně s ostatními surovinami kromě špenátu je naházím do hrnce. Osobně solím a pepřím až na konec. Tady za mne nebyla sůl vůbec třeba.
3.
Zaliju asi 600 ml vody (1 a půl plechovky od kokosového mléka). Promíchám.
4.
Vařím do změknutí těstovin pod poklicí. Mně to trvalo 13 minut. Vypnu plotnu a vmíchám špenát. Hotovo!
Doba přípravy
do 15 minut + do 20 minut vaření
Počet porcí
4 řádné porce
Dejte pozor
Vybírejte jen takové kokosové mléko, které obsahuje jen kokosovou dužinu a vodu