So simple, so good! Říká se to tak? Někde jsem slyšela anebo četla, že oblíbenou snídaní Elvise Presleyho byl toust s arašídovým máslem a banánem. Dnes už je to poměrně profláknutá kombinace. Já zkusila banán a buráky propojit a upekla jsem chlebíček, který vám zpříjemní snídani anebo svačinu. Jo a druhý den si plátky chlebíčku opečte na másle, to budete mít teprv vymezené ráno.
Co potřebuju?
- 75 g změklého másla
- 100 g arašídového másla
- 75 g třtinového cukru
- 2 velké hnědé banány + 1 navíc navrch chlebíčku
- 2 vejce
- 160 g hladké špaldové mouky
- 7 g prášku do pečiva
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
Jak peču?
1.
Všechny suroviny z lednice vyndám alespoň hodinu před pečením. Máslo ještě dřív.
2.
Zapnu si předhřívat troubu na 175 stupňů.
3.
Obě másla dám společně s cukrem dám do mísy a vložím do kuchyňského robota. Pomocí nástavce typu K utřu nadýchanou a světlou pěnu. Trvá to minimálně 10 minut.
4.
2 banány rozmačkám vidličkou na kaši.
5.
Do hladké máslové směsi postupně zašlehám obě vejce. A poté i rozmačkané banány.
6.
V další míse promíchám mouku s práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli.
7.
Moučnou směs lehce vmíchám k máslovo-banánovému těstu. Není třeba už dlouho promíchávat.
8.
Těsto přendám do pečicím papírem vyložené formy na chlebíček. Uhladím a navrch pokladu na kolečka pokrájený 3. banán (případně jej rozříznu podélně, to vypadá taky moc pěkně).
9.
Peču asi 1 hodinu až 1 hodinu, 15 minut. Před krájením nechám vychladnout na mřížce.
Doba přípravy
30 minut
Pečení
60 minut při 175 stupních
Forma na pečení
Na biskupský chlebíček o velikosti cca 25 cm
Vcera jsem pekla, chutove je moc dobrý! Ale uvnitr se mi nejak srazil, vizualne je takovy mokry…vubec nevim, co jsem udelala spatne 🙁 A to jsem fakt slehala 20 minut aspon…
Dobrý den, Gábi, to mě mrzí, že recept vám úplně nevyšel. Takhle na dálku se dá těžko posuzovat, kde byla chyba. Jestli měly suroviny stejnou teplotu, jestli byla dostatečně nahřátá trouba, jestli jste neotevřela troubu v průběhu pečení, jestli jste nezakrojila chlebíček před zchladnutím (to se stává často mně :)). Doufám ale, že vám chutnal natolik, abyste jej zkusila upéct znovu :).