Další z variant na můj oblíbený cheesecake. Tentokrát s ricottou, kterou jsem převážně dosladila bílou čokoládou a naopak svěžest jsem dodala díky lesnímu ovoci. Pokud taky milujete cheesecaky, tak mrkněte ještě sem anebo sem.

Co potřebuju?

Korpus

  • 260 g sušenek (já volím Lotus, ale můžou být i jiné máslové apod. sušenky)
  • 120 g rozpuštěného másla

Náplň

  • 100 g bílé čokolády
  • 500 g ricotty
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 50 g třtinového cukru
  • 100 g lesního ovoce (já měla mražené)
  • špetka soli

Jak peču?

1.
Všechny suroviny z lednice si vyndám alespoň hodinu před pečením na kuchyňskou linku.

2.
Máslo si rozpustím v kastrůlku a nechám chvíli zchladnout.

3.
Sušenky rozmixuju v nožovém mixéru anebo je přendám do pevného sáčku a pomocí válečku na těsto je rozmačkám.

4.
Rozmixované sušenky promíchám s máslem a vmačkám do formy (i do okrajích) a dám na pár minut do mrazáku.

5.
Zapnu si předehřívat troubu na 170 stupňů.

6.
Rozpustím si bílou čokoládu nad vodní lázní. Nechám chvíli zchladnout.

7.
Do větší mísy vložím 500 g ricotty, 2 vejce i 2 žloutky, odvážím cukr, lehce osolím. Ručně anebo v robotu promíchám do hladkého krému bez jakýchkoliv hrudek.

8.
Postupně vmíchám i rozpuštěnou čokoládu.

9.
Na konec přimíchám i lesní ovoce a už jen lehce vmíchám, ať se zbytečně neobarví náplň.

10.
Přeliju do vychlazeného korpusu.

11.
Dám péct společně s miskou vody, kterou umístím na dno trouby.

12.
Peču asi 1 hodinu, výsledná náplň bude pevná, ale bude ještě trochu pružit. Před krájením nechám zcela vychladnout.


Doba přípravy
20 minut příprava + pečení

Pečení
60 minut při 170 stupních

Forma
Čtvercová forma o velikosti 20×20 cm