Vhodné pro děti od 6 měsíců (po zavedení všech alergenů)

Báječně jednoduché lívance, se kterými oslníte své děti i manžela. Otestováno. Klíč k úspěchu je hodně zralý, až přezrálý a tedy i sladký banán, pomalé opékání a spousty borůvek a malin k podávání.

Za pár minut máte famózní snídani pro děti i dospělé na stole.

Co potřebuju?

Uvedené suroviny vystačí na 5 malých lívanečků (jednoroční dcera k snídani zvládne 3)

  • 1 velmi zralý banán
  • 1 vejce
  • 3 lžíce jemných ovesných vloček
  • pár čerstvým borůvek
  • K podávání – řecký jogurt, čerstvé oblíbené ovoce

Jak peču lívance?

1.
Banán oloupu a rozmačkám na kaši.

2.
Dám jej do misky, přiklepnu k němu vejce a přisypu vločky. Pomocí vidličky prošlehám.

3.
Smažím na olejem lehce vymazané pánvi z obou stran. Smažím raději na nižší stupeň a až vidím, že je těsto zpevněné, přihodím do každého lívance pár borůvek, vmáčknu je dovnitř a otočím.

4.
Opeču i z druhé strany. Podávám s jogurtem a čerstvým ovocem.

5.
Do varianty pro dospělé se hodí do těsta přidat třeba kardamom anebo skořice a při servírování je přelít javorovým sirupem.

Potřebujte ještě další inspiraci na lívance? Tady máte rovnou 3!