Vhodné pro děti od 6 měsíců (po zavedení všech alergenů)
Báječně jednoduché lívance, se kterými oslníte své děti i manžela. Otestováno. Klíč k úspěchu je hodně zralý, až přezrálý a tedy i sladký banán, pomalé opékání a spousty borůvek a malin k podávání.
Za pár minut máte famózní snídani pro děti i dospělé na stole.
Co potřebuju?
Uvedené suroviny vystačí na 5 malých lívanečků (jednoroční dcera k snídani zvládne 3)
- 1 velmi zralý banán
- 1 vejce
- 3 lžíce jemných ovesných vloček
- pár čerstvým borůvek
- K podávání – řecký jogurt, čerstvé oblíbené ovoce
Jak peču lívance?
1.
Banán oloupu a rozmačkám na kaši.
2.
Dám jej do misky, přiklepnu k němu vejce a přisypu vločky. Pomocí vidličky prošlehám.
3.
Smažím na olejem lehce vymazané pánvi z obou stran. Smažím raději na nižší stupeň a až vidím, že je těsto zpevněné, přihodím do každého lívance pár borůvek, vmáčknu je dovnitř a otočím.
4.
Opeču i z druhé strany. Podávám s jogurtem a čerstvým ovocem.
5.
Do varianty pro dospělé se hodí do těsta přidat třeba kardamom anebo skořice a při servírování je přelít javorovým sirupem.