Cheesecake patří mezi moje nejnejnej dezerty. Stačí na něj pár kvalitních surovin a perfektní dort je na světě. Nevýhodou klasického cheesecaku je jeho pečení ve vodní lázni a pák dlouhé čekání, než se bude moct naříznout. Tyto strasti mi vyřešil nepečený cheesecake, jehož jemnost jsem nakopla ostrou marmeládou z černých višní, na kterou nedám dopustit. Můžete použít i jinou marmeládu, klidně i svařené mražené ovoce anebo se držte jen spousty čerstvého ovoce.

Co potřebuju?

Sušenkový základ

  • 130 g sušenek (Lotus, BeBe, Club atd.)
  • 40 g ořechů (já použila mix mandlí a lískových ořechů)
  • 40 g rozpuštěného másla

Krém

  • 170 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 200 g žervé (nejraději mám Goldessa z Lidlu)
  • 200 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g marmelády z černých višní
  • hrst čerstvých borůvek

Jak „vařím“?

1.
Sušenky i oříšky vhodím do mixéru a rozmixuju najemno.

2.
K sušenkové hmotě přiliju rozpuštěné a trochu zchladlé máslo. Párkrát společně promixuju.

3.
Sušenkový základ si rozdělím do 5 skleniček (vyšlo mi to cca na 2,5 lžíce do každé skleničky).

4.
Vychlazenou smetanu vyšlehám. Vyšlehaná smetana je pevná a při vytažení balónové (šlehací) metly dělá „špičky“.

5.
K vyšlehané smetaně přidám cukr a zašlehám.

6.
Pak už jen zašlehávám žervé a tvaroh. Výsledný krém je hladký a k sežrání.

7.
Krém rozdělím do sklenic.

8.
Na vrch každé sklenice dám pořádnou lžíci marmelády a štědře zasypu borůvkami.

Doba přípravy
25 minut

Počet porcí
5

Velikost sklenic
cca 250 ml


A co zkusit můj fenomenální berlínský cheesecake?