Pomazánky jsou zachránkyně večeří, kdy člověk nestíhá. Jen mám u nich občas pocit, že jsou zbytečně těžké. Běžně se do nich dává máslo, majonéza, vejce – prostě samé fit a light suroviny :). Já se proto snažím pomazánky odlehčit většinou tvarohem, jako třeba tuhle rybičkovou pomazánku, anebo zkouším variace s luštěninami, třeba hráškovo-fazolová byla super.

Co potřebuju?

  • 1 konzerva sardinek v olivovém oleji (doporučuji tyto od Marks & Spencer)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 50 změklého másla
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 menší cibule anebo 2 stonky jarní cibulky
  • sůl

Jak „vařím“?

1.
Cibuli nakrájím najemno a dám do misky.

2.
Ze sardinek vyndám páteř a přihodím je do misky k cibuli. Olivový olej, ve kterém byly sardinky použiju do pomazánky také.

3.
K sardinkám přidám i změklé máslo a pomocí vidličky společně promačkám, pak už jen vmíchám tvaroh a hořčici.

4.
Dosolím podle chuti, namažu na chleba a je to.