Pomazánky jsou zachránkyně večeří, kdy člověk nestíhá. Jen mám u nich občas pocit, že jsou zbytečně těžké. Běžně se do nich dává máslo, majonéza, vejce – prostě samé fit a light suroviny :). Já se proto snažím pomazánky odlehčit většinou tvarohem, jako třeba tuhle rybičkovou pomazánku, anebo zkouším variace s luštěninami, třeba hráškovo-fazolová byla super.
Co potřebuju?
- 1 konzerva sardinek v olivovém oleji (doporučuji tyto od Marks & Spencer)
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 změklého másla
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 menší cibule anebo 2 stonky jarní cibulky
- sůl
Jak „vařím“?
1.
Cibuli nakrájím najemno a dám do misky.
2.
Ze sardinek vyndám páteř a přihodím je do misky k cibuli. Olivový olej, ve kterém byly sardinky použiju do pomazánky také.
3.
K sardinkám přidám i změklé máslo a pomocí vidličky společně promačkám, pak už jen vmíchám tvaroh a hořčici.
4.
Dosolím podle chuti, namažu na chleba a je to.