Těžko by člověk vymýšlel větší rychlovku než těstoviny. Hodí se k nim spousta ingrediencí, proto se dají vymýšlet nové a nové kombinace. Za mne jsou u přípravy těstovin zásadní 2 věci:
- těstoviny musí být kvalitní (v poslední době jsem si oblíbila tuto řadu těstovin) a nesmí se rozvařit
- méně surovin je víc, o to opět musí být kvalitnější
V tomto receptu jsou nejdůležitější dobrá sušená rajčata naložená v oleji, silný parmezán a jemná ricotta. Víc ke štěstí už není třeba.
Co potřebuju?
- 100 g slunečnicových semínek (skvělé budou ale i kešu anebo vlašské ořechy)
- 2 stroužky česneku
- 150 g sušených rajčat naložených v oleji
- 100 ml oleje ze sušených rajčat
- 70 g parmezánu
- 250 g ricotty
- 300 g těstovin v suchém stavu
- 400 g zelených fazolek (měla jsem mražené)
Jak vařím?
1.
Semínka anebo ořechy opatrně orestuju nasucho na pánvi. Nechám vychladnout.
2.
Do nožového mixéru dám česnek, sušená rajčata, olej, semínka a parmezán nakrájený na menší kousky a během několika minut rozmixuju. Nevadí, když v pestu zůstanou větší kousky rajčat a semínek.
3.
K pestu přidám ricottu a ještě lehce promixuju společně.
4.
Uvařím těstoviny ve velmi slané vodě. Snažím se je uvařit al dente.
5.
Pár vteřin před dovařením těstovin vhodím i fazolky.
6.
V těstovinách nechám trochu vody a promíchám s pestem.
7.
Na talíři dozdobím semínky, parmezánem a případně zakápnu olivovým olejem.