Těžko by člověk vymýšlel větší rychlovku než těstoviny. Hodí se k nim spousta ingrediencí, proto se dají vymýšlet nové a nové kombinace. Za mne jsou u přípravy těstovin zásadní 2 věci:

  1. těstoviny musí být kvalitní (v poslední době jsem si oblíbila tuto řadu těstovin) a nesmí se rozvařit
  2. méně surovin je víc, o to opět musí být kvalitnější

V tomto receptu jsou nejdůležitější dobrá sušená rajčata naložená v oleji, silný parmezán a jemná ricotta. Víc ke štěstí už není třeba.


Co potřebuju?

  • 100 g slunečnicových semínek (skvělé budou ale i kešu anebo vlašské ořechy)
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g sušených rajčat naložených v oleji
  • 100 ml oleje ze sušených rajčat
  • 70 g parmezánu
  • 250 g ricotty
  • 300 g těstovin v suchém stavu
  • 400 g zelených fazolek (měla jsem mražené)

Jak vařím?

1.
Semínka anebo ořechy opatrně orestuju nasucho na pánvi. Nechám vychladnout.

2.
Do nožového mixéru dám česnek, sušená rajčata, olej, semínka a parmezán nakrájený na menší kousky a během několika minut rozmixuju. Nevadí, když v pestu zůstanou větší kousky rajčat a semínek.

3.
K pestu přidám ricottu a ještě lehce promixuju společně.

4.
Uvařím těstoviny ve velmi slané vodě. Snažím se je uvařit al dente.

5.
Pár vteřin před dovařením těstovin vhodím i fazolky.

6.
V těstovinách nechám trochu vody a promíchám s pestem.

7.
Na talíři dozdobím semínky, parmezánem a případně zakápnu olivovým olejem.