Ohromně ráda peču sušenky. Jsou ohromně variabilní, můžu experimentovat s ingeriencemi, používat různé druhy oříšků, muk, čokolád, druhů sladidel atd. Následně je uložím do velké skleněné dózy, kde vydrží několik dní. Pravidelně je pak dávám manželovi ke svačině a sama je tam chodí užírat :). Nutno říct, že tyhle plnočokoládové sušenky s javorovým sirupem, kakaem a kokosem byly dost žravé 🙂

Co potřebuju?

Na 2 plechy a 19 větších sušenek

  • 100 g másla
  • 100 ml javorového sirupu
  • 90 g strouhaného kokosu
  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 70 g hořké kvalitní čokolády
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lžíce holandského kakaa (doporučuji Van Houten)
  • špetka soli

Jak peču?

1.
Zapnu si troubu na 160 stupňů. V malém kastrůlku si rozpustím máslo s javorovým siruoem a nechám lehce zchladnout.

2.
V míse smíchám mouku, kokos, sůl, prášek do pečiva, kakao a nasekanou čokoládu. Poté přidám zchladlé máslo s javorovým sirupem. Vytvořím konzistentní a trochu lepivé těsto.

3.
Lehce namočenou rukou vytvaruji jednotlivé sušenky a pokládám na plech s pečícím papírem. Nechávám mezi sušenkami dostatek prostoru, sušenky se trochu ještě rozmáchnou.

4.
Peču asi 18 minut. A po upečení je nechávám zchladnout, aby se sušenky nepolámaly.