Ohromně ráda peču sušenky. Jsou ohromně variabilní, můžu experimentovat s ingeriencemi, používat různé druhy oříšků, muk, čokolád, druhů sladidel atd. Následně je uložím do velké skleněné dózy, kde vydrží několik dní. Pravidelně je pak dávám manželovi ke svačině a sama je tam chodí užírat :). Nutno říct, že tyhle plnočokoládové sušenky s javorovým sirupem, kakaem a kokosem byly dost žravé 🙂
Co potřebuju?
Na 2 plechy a 19 větších sušenek
- 100 g másla
- 100 ml javorového sirupu
- 90 g strouhaného kokosu
- 120 g hladké špaldové mouky
- 70 g hořké kvalitní čokolády
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1,5 lžíce holandského kakaa (doporučuji Van Houten)
- špetka soli
Jak peču?
1.
Zapnu si troubu na 160 stupňů. V malém kastrůlku si rozpustím máslo s javorovým siruoem a nechám lehce zchladnout.
2.
V míse smíchám mouku, kokos, sůl, prášek do pečiva, kakao a nasekanou čokoládu. Poté přidám zchladlé máslo s javorovým sirupem. Vytvořím konzistentní a trochu lepivé těsto.
3.
Lehce namočenou rukou vytvaruji jednotlivé sušenky a pokládám na plech s pečícím papírem. Nechávám mezi sušenkami dostatek prostoru, sušenky se trochu ještě rozmáchnou.
4.
Peču asi 18 minut. A po upečení je nechávám zchladnout, aby se sušenky nepolámaly.