Muffiny a bábovky jsou ohromně vděčné moučníky. Jsou hotové raz dva, když se trochu vytuní, udělají dojem. A na snídani anebo na svačinu s sebou do práce jsou úplně dokonalé. Tentokrát jsem vymyslela letní variantu se šťavnatými broskvemi, kokosovými tóny a ořechovou drobenkou.

Co potřebuju?

Z uvedeného množství jsem upekla 10 velkých muffinů.

  • 320 g kokosového mléka z plechu
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 60 g tekutého kokosového oleje
  • 80 g jemných vloček (z Lidlu anebo od Emca)
  • 100 g špaldové mouky
  • 2 větší zralé broskve

Na drobenku

  • 50 g změklého másla
  • 50 g posekaných ořechů (měla jsem lískové)
  • 60 g třtinového cukru
  • 70 g hladké špaldové mouky

Jak peču?

1.
Troubu si předehřeju na 170 stupňů (horní i spodní ohřev). Vezmu si větší mísu, kde nejprve prošlehám mokré ingredience, tedy kokosový olej, kokosové mléko a vejce.

2.
V další míse promíchám cukr s vločkami, moukou, práškem do pečiva a solí. Přiliju kokosovou směs a ledabyle promíchám. Klidně můžou v těstě zůstat malé hrudky.

3.
Nakrájím broskve na kousky a lehce vmíchám do těsta.

4.
Rozdělím do jednotlivých papírových košíčků, kterými jsem vyložila formu na muffiny.

5.
Ještě si rychle připravím drobenku. Jestli se vám nechce, s klidným spánkem ji můžete vynechat. Ale drobenka je drobenka…

6.
V míse promnu konci prstů veškeré ingredience na drobenku, až se mi vytvoří hrudky. Drobenkou posypu jednotlivé muffiny. Peču asi 35 minut (podle velikosti).

TIP 1: Až vám dojdou košíčky na muffiny jako mně. Nastříhejte pečicí papír na čtverečky a udělejte si vlastní košíčky.